Het leven kan soms snelle en onverwachte wendingen nemen. In maart 2010 werd ik, veel eerder dan ik zelf had voorzien, raadslid voor de VVD in Hilversum. Zes jaar lang heb ik de enorme eer gehad mij in te mogen zetten voor onze prachtige gemeente. Zes jaar lang is geen dag hetzelfde geweest en ben ik onderdeel geweest van vele goede (en soms iets minder goede) democratische besluiten. Zes jaar lang heb ik met heel veel boeiende en inspirerende mensen samen kunnen werken aan een, ondanks alle politieke tegenstellingen, gezamenlijk ideaal: een mooier en beter Hilversum. De periode in de raad was leerzaam, verrijkend en heeft mij zeer veel voldoening gegeven.

Tegelijkertijd gebeurt er in zes jaar niet alleen heel veel binnen de raad, er gebeurt ook heel veel in je persoonlijke leven dat je manmoedig naast je werk en de raad probeert te hebben (iets wat lastig is soms overigens). Wie had zes jaar geleden namelijk kunnen voorzien dat ik vorig jaar op Bevrijdingsdag (hoe toepasselijk, voor een liberaal!) de vrouw van mijn dromen zou ontmoeten? Ik niet in elk geval. Samen met haar deel ik een andere grote passie die ik naast de politiek koester: reizen. Die passie voor het samen verkennen van het land achter de horizon, leidde begin dit jaar tot het idee een wereldreis te gaan maken. Wat begon als een stoutmoedige gedachte, werd een concreet plan. Jong, gezond en vrij besloten we deze unieke kans te grijpen.

Hoe mooi deze reis over vele continenten ook zal zijn en hoe zeer ik er ook naar uitkijk, het verlaten van de Hilversumse politiek doet pijn. Ik zal de dynamiek, de samenwerking, de spanning, maar vooral de tastbare resultaten voor Hilversum enorm gaan missen. Aan alle mensen die mij in 2014 hun stem hebben gegeven, kan ik zeggen dat de Hilversumse financiën, toch wel mijn belangrijkste speerpunt, er veel beter voor staan dan zes jaar geleden. Geen riskante en megalomane projecten meer, langzaamaan dalende schulden, gemiddeld steeds lagere woonlasten (vers van de pers!) en vooral veel meer financiële waakzaamheid in de voltallige raad. Nu de belangrijkste plannen in deze collegeperiode in de steigers staan, kan ik met een gerust hart mijn taken aan de fractie overdragen. Ik heb veel vertrouwen dat de VVD fractie deze zelfde waakzaamheid zal blijven koesteren.

Politiek is en blijft een enorme passie van mij, die nooit weg zal gaan. Maar Vergilius schreef het al: “Omnia vincit Amor”: liefde overwint alles. En dus neem ik afscheid, iets wat me allerminst makkelijk valt. Ik wil alle kiezers, de VVD Hilversum, mijn eigen fractie en alle ambtenaren en politici uit Hilversum enorm bedanken voor alle support en samenwerking de afgelopen zes jaar. Het was een groot genoegen. Een afscheid voor nu, hoeft gelukkig geen afscheid voor altijd te zijn. Hilversum is prachtig en zal altijd aan mijn horizon zijn.

Arno Scheepers